Witamy
Odliczanie czasu

Do zakończenia 

roku szkolego 2017/2018

pozostało: 

epodręczniki

Bezpieczne wakacje

MEN

Kuratorium Oświaty w Warszawie

Nadzór Pedagogiczny

OKE w Warszawie

CKE

Reforma programowa

Reforma programowa

Ośrodek Rozwoju Edukacji

CEO

Bezpieczny bo widoczny

Wychowanie Komunikacyjne

BEZPIECZNY & NIECHRONIONY

Dzień Bezpiecznego Internetu

Wikipedia

Bip

Sonda
Czy zjadasz śniadanie w domu przed wyjazdem do szkoły?
Tak
Nie

Wyniki
Stołówka szkolna

INFORMACJE DLA RODZICÓW I UCZNIÓW

 

Stawka dziennego dożywiania w Publicznym Gimnazjum w Przyłęku wynosi  2,50 zł.  

 

  1. Opłatę za posiłki należy wpłacać za cały miesiąc z góry do dwudziestego dnia każdego miesiąca poprzedzającego miesiąc, za który opłata jest wnoszona.
  2. Odliczony będzie każdy dzień nieobecności w szkole, gdy rodzic poinformuje o niej nie później niż w ostatnim dniu roboczym poprzedzającym nieobecność. 
  3. W przypadku braku zgłoszenia opłata nie zostanie zwrócona.
  4. Nieobecności należy zgłaszać u pani intendentki J. Łapczyńskiej.
  5. Informujemy również, że w przypadku wycieczki lub innego zaplanowanego wyjazdu ze szkoły, uczeń korzystający z dożywiania nie będzie w tym dniu korzystał z posiłku w szkole.
  6. Nieobecność ta będzie odliczona przy wpłacie za następny miesiąc.
  7. Rezygnację z dożywiania należy zgłosić z miesięcznym wyprzedzeniem.
  8. Prosimy o terminowe wpłaty.

 


 

 

 

 JADŁOSPIS

dziesięciodniowy w Publicznym Gimnazjum w Przyłęku od 15.02.2018r. do 28.02.2018r.


L.p.

Data

Dzień tygodnia

Rodzaj potrawy

Alergeny występujące
w posiłku

1.

15.02.2018

Czwartek

Udo duszone z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty. Kompot.

 

2.

16.02.2018

Piątek

Makaron z serem półtłustym. Herbata.

Makaron, ser

3.

19.02.2018

Poniedziałek

Pomidorowa z ryżem, warzywami i mięsem. Pieczywo mieszane. Jabłko.

Seler, śmietana, pieczywo

4.

20.02.2018

Wtorek

Mięso z makaronem a la pierożki, surówka z ogórków. Kompot.

Seler, makaron

5.

21.02.2018

Środa

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana. Kompot z owoców mieszanych.

Mąka, bułka tarta, mleko, jaja

6.

22.02.2018

Czwartek

Zacierkowa z warzywami i mięsem. Pieczywo mieszane.

Seler, zacierki, pieczywo

7.

23.02.2018

Piątek

Filet rybny, ziemniaki
z koperkiem, sur. z kwaszonej kapusty z marchewką. Kompot
z owoców mieszanych.

Ryby, mąka pszenna

8.

26.02.2018

Poniedziałek

Ogórkowa z ziemniakami, warzywami i kurczakiem.. Pieczywo mieszane.

Seler, mąka, śmietana, pieczywo

9.

27.02.2018

Wtorek

Fasola po bretońsku z kiełbasą. Pieczywo mieszane. Herbata
z miodem.

Mąka, pieczywo

10.

28.02.2018

Środa

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony. Kompot z owoców mieszanych.

Mąka, kasza jęczmienna.

 

 

 

kuchni Publicznego Gimnazjum w Przyłęku:

 

-  nie stosujemy rosołków i vegety,

- ograniczamy spożycie soli, cukru i słodyczy,

- masło zastępujemy miękkimi margarynami,

- stosujemy nabiał ubogotłuszczowy,

- ograniczamy tłuszcze zwierzęce na korzyść roślinnych,

- stosujemy chude mięsa, a z drobiu zdejmujemy skórę,

- stosujemy produkty zbożowe z grubego przemiału (pieczywo razowe, ryż brązowy, makaron razowy, kaszę gryczaną, kasze jęczmienną i pęczak),

- słodzimy miodem.

 


 

L.p.

Data

Dzień tygodnia

Rodzaj potrawy

Zmiana

Alergeny występujące w posiłku

1.     

05.09.2016

Poniedziałek

Pomidorowa z ryżem

Pieczywo mieszane

 

Seler

Śmietana

Pieczywo

2.              

06.09.2016

Wtorek

Ogórkowa z ziemniakami i mięsem

Pieczywo mieszane

 

Seler

Mąka

Śmietana

Pieczywo

3.              

07.09.2016

Środa

Barszcz z buraka z ziemniakami i mięsem

Pieczywo mieszane

Jabłko

 

Seler

Mąka

Śmietana

Pieczywo

4.              

08.09.2016

Czwartek

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z ogórków

Kompot z owoców mieszanych

 

Kasza jęczmienna

Mąka

Śmietana

5.              

09.09.2016

Piątek

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsem i kiełbasą

Pieczywo mieszane

mandarynka

 

Seler

Mąka

Pieczywo

6.              

12.09.2016

Poniedziałek

Krupnik z kaszy jaglanej z mięsem

Pieczywo mieszane

Banan

 

Seler

Pieczywo

7.              

13.09.2016

Wtorek

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Pieczywo mieszane

Kompot z owoców mieszanych

 

Mąka

Pieczywo

8.              

14.09.2016

Środa

Pulpety wieprzowo-drobiowe, w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka gotowana

Woda z cytryną

 

Mąka

Śmietana

 

9.              

15.09.2016

Czwartek

Kalafiorowa z ziemniakami i mięsem

Pieczywo mieszane

 

Seler

Mąka

Śmietana

Pieczywo

10.            

16.09.2016

Piątek

Makaron z serem

Herbata z miodem

Jabłko

 

Makaron

Twaróg

 


Nasza galeria
Obchody 11 listopada 2010

Admin: J. Kamionka