Witamy
Odliczanie czasu

Do zakoczenia 

roku szkolego 2018/2019

pozostao: 

epodrczniki

Bezpieczne wakacje

MEN

Kuratorium Owiaty w Warszawie

Nadzr Pedagogiczny

OKE w Warszawie

CKE

Reforma programowa

Reforma programowa

Orodek Rozwoju Edukacji

CEO

Bezpieczny bo widoczny

Wychowanie Komunikacyjne

BEZPIECZNY & NIECHRONIONY

Dzie Bezpiecznego Internetu

Wikipedia

Bip

Sonda
Czy zjadasz niadanie w domu przed wyjazdem do szkoy?
Tak
Nie

Wyniki
Sto��wka szkolna

INFORMACJE DLA RODZICÓW I UCZNIÓW

 

Stawka dziennego dozywiania w Publicznym Gimnazjum w Przyleku wynosi  2,50 zl.

 

 

 

JADŁOSPIS

dziesięciodniowy w PG w Przyłęku od 14.12.18 do 07.01.19

Data

Dzień tygodnia

Rodzaj potrawy

Alergeny występujące w posiłku

14.12.2018

Piątek

Bułka z masłem, sałatą, serem

Jabłko

Bułki

Ser  

17.12.2018

Poniedziałek

Zupa ogórkowa warzywami i ziemniakami

Pieczywo mieszane

Seler

Pieczywo

Śmietana

Mąka

18.12.2018

Wtorek

Bigos ze słodkiej kapusty z mięsem i kiełbasą

Pieczywo mieszane

Herbata

Pieczywo

Mąka

19.12.2018

Środa

Kotlet mielony wieprzowo-drobiowy, ziemniaki z koperkiem, buraczki

Kompot 

Jajka

Bułka tarta

Bułka czerstwa

Mąka

20.12.2018

Czwartek

Jarzynowa z ziemniakami 

Pieczywo mieszane

Pomarańcza

Seler

Śmietana Pieczywo

21.12.2018

Piątek

Filet rybny w sosie greckim, ziemniaki

Kompot 

Mąka pszenna

Ryby

Seler  

02.01.2019

Środa

Pomidorowa z ryżem, warzywami

Pieczywo mieszane

Seler

Śmietana

Pieczywo

03.01.2019

Czwartek

Pieczarkowa z warzywami, ziemniakami

Pieczywo mieszane

Seler

Pieczywo

Mąka

Śmietana

04.01.2019

Piątek

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Pieczywo mieszane

Herbata

Mąka

Pieczywo

07.12.2019

Poniedziałek

Żurek z ziemniakami, kiełbasą i jajkiem

Pieczywo mieszane

Mąka

Śmietana

Jajka

Pieczywo  

 

 

JADŁOSPIS

dziesięciodniowy w Publicznym Gimnazjum w Przyłęku od 30.11.18r. do 13.12.2018r.

Data

Dzień tygodnia

Rodzaj potrawy

Alergeny występujące
w posiłku

30.11.2018

Piątek

Filet rybny w sosie greckim
i ziemniakami. Kompot z owoców mieszanych.

Ryby, mąka pszenna, seler

03.12.2018

Poniedziałek

Zacierkowa z ziemniakami
i warzywami. Pieczywo mieszane.

Seler, ryby, mąka pszenna

04.12.2018

Wtorek

Fasolka po bretońsku z kiełbasą. Pieczywo mieszane. Herbata.

Mąka, pieczywo

05.12.2018

Środa

Schabowy, ziemniaki, sur.
z marchewki i jabłka.

Mąka pszenna, bułka tarta, jaja, mleko

06.12.2018

Czwartek

Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek kwaszony. Kompot z jabłek.

Kasza jęczmienna, mąka, śmietana

07.12.2018

Piątek

Kotlet rybny, ziemniaki
z koperkiem, sur. z kwaszonej kapusty z marchewką. Kompot truskawkowy.

Ryby, jajka, bułka czerstwa

10.12.2018

Poniedziałek

Krupnik z warzywami i mięsem. Pieczywo mieszane.

Kasza jęczmienna, seler, pieczywo

11.12.2018

Wtorek

Mięso z makaronem a la pierożki, sur. z ogórków. Kompot z owoców mieszanych.

Makaron, seler

12.12.2018

Środa

Udo duszone, ziemniaki, sur.
z czerwonej kapusty. Kompot śliwkowy.

 

13.12.2018

Czwartek

Grochówka z warzywami, mięsem
i ziemniakami. Pieczywo mieszane.

Seler, pieczywo

  

 

 

 

kuchni Publicznego Gimnazjum w Przy��ku:

 

-  nie stosujemy roso�ków i vegety,

- ograniczamy spo�ycie soli, cukru i s�odyczy,

- mas�o zast�pujemy mi�kkimi margarynami,

- stosujemy nabia� ubogot�uszczowy,

- ograniczamy t�uszcze zwierz�ce na korzy�� ro�linnych,

- stosujemy chude mi�sa, a z drobiu zdejmujemy skór�,

- stosujemy produkty zbo�owe z grubego przemia�u (pieczywo razowe, ry� br�zowy, makaron razowy, kasz� gryczan�, kasze j�czmienn� i p�czak),

- s�odzimy miodem.

 


 

L.p.

Data

Dzie� tygodnia

Rodzaj potrawy

Zmiana

Alergeny wyst�puj�ce w posi�ku

1.     

05.09.2016

Poniedzia�ek

Pomidorowa z ry�em

Pieczywo mieszane

 

Seler

�mietana

Pieczywo

2.              

06.09.2016

Wtorek

Ogórkowa z ziemniakami i mi�sem

Pieczywo mieszane

 

Seler

M�ka

�mietana

Pieczywo

3.              

07.09.2016

�roda

Barszcz z buraka z ziemniakami i mi�sem

Pieczywo mieszane

Jab�ko

 

Seler

M�ka

�mietana

Pieczywo

4.              

08.09.2016

Czwartek

Gulasz wieprzowy, kasza j�czmienna, surówka z ogórków

Kompot z owoców mieszanych

 

Kasza j�czmienna

M�ka

�mietana

5.              

09.09.2016

Pi�tek

Kapu�niak ze s�odkiej kapusty z mi�sem i kie�bas�

Pieczywo mieszane

mandarynka

 

Seler

M�ka

Pieczywo

6.              

12.09.2016

Poniedzia�ek

Krupnik z kaszy jaglanej z mi�sem

Pieczywo mieszane

Banan

 

Seler

Pieczywo

7.              

13.09.2016

Wtorek

Fasolka po breto�sku z kie�bas�

Pieczywo mieszane

Kompot z owoców mieszanych

 

M�ka

Pieczywo

8.              

14.09.2016

�roda

Pulpety wieprzowo-drobiowe, w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka gotowana

Woda z cytryn�

 

M�ka

�mietana

 

9.              

15.09.2016

Czwartek

Kalafiorowa z ziemniakami i mi�sem

Pieczywo mieszane

 

Seler

M�ka

�mietana

Pieczywo

10.            

16.09.2016

Pi�tek

Makaron z serem

Herbata z miodem

Jab�ko

 

Makaron

Twaróg

 


Nasza galeria
Zabawa choinkowa 2010 Obchody 11 listopada 2010

Admin: J. Kamionka